Individualizovaná probiotika na míru Harmonelo

Individualizovaná probiotika - jsou vyvíjena každému klientovi na míru a jsou vyrobena na základně analýzy střevního mikrobiomu. Na základě výsledků analýzy vyrobíme jedinečný a speciální koktejl bakterií, jejichž cílem je příznivě působit na zdraví a rovnováhu mikrobiomu našeho klienta. Každý z těch produktů je naprosto individuální, nenajdete 2 stejné produkty, byť by na lahvičkách byly napsané stejné kmeny bakterií, tak pro každého klienta budou vždy ve specifickém a daném množství na základě analýzy klientova mikrobiomu. Při zájmu o tyto produkty je nutná registrace přímo na webu Harmonelo ZDE.

Harmonelo SMART PROBIO - kúra na 6 měsíců. Molekulárně biologická analýza střevního mikrobiomu - analyzujeme relativní zastoupení hlavních přátelských rodů (Lactobacillus, Bifidobacterium, Akkermansia, Shigela a Escherichia) a poměr kmenů Firmicutes/Bacteroidetes. Ruční výroba probiotického preparátu na míru, který obsahuje v denní dávce 30 mld. přátelských bakterií – dostatečné množství k pozitivní úpravě mikrobiomu pro běžnou populaci. Při výrobě probiotika je užito až 35 bakteriálních kmenů.

Harmonelo PROBIONE - kúra na 12 měsíců. Sofistikovanějši forma individualizované probiotické suplementace určena pro ty, kteří požadují komplexnější servis, případně trpí závažnějšími problémy. Sekvenační analýza - u Harmonelo Probione detekujeme kompletní rodové zastoupení mikroorganismů v mikrobiomu. Z výsledků analýzy se dozvíte, jakou máte diverzitu střevního mikrobiomu a jaké máte procentuální zastoupení přátelských i nepřátelských bakterií. Ruční výroba probiotického preparátu na míru, který obsahuje v denní dávce 40 mld. přátelských bakterií (je tedy výrazně silnější). Při výrobě probiotika je užito až 50 bakteriálních kmenů, což se blíží mikrobiomové terapii.

Individualizovaná probiotika na míru
Individualizovaná probiotika na míru

INDIVIDUALIZOVANÁ PROBIOTIKA NA MÍRU

  • Jsme jediní v EVROPĚ, kteří tuto službu nabízejí v oblasti péči o mikrobiom svých klientů
  • Jedná se o naprosto revoluční možnost individuální „opravy“ porušené střevní mikrobioty
  • Individualizovaná probiotika vyvineme vždy jen pro konkrétního člověka na základě specializovaného rozboru střevního mikrobiomu
  • Odhalíme, které žádoucí mikroorganismy jsou ve Vašem těle v menšině nebo dokonce chybí a doplníme je

Individualizovaná probiotika - jsou vyvíjena každému klientovi na míru a jsou vyrobena na základně analýzy střevního mikrobiomu, na základě výsledků analýzy vyrobíme jedinečný a speciální koktejl bakterií, jejichž cílem je příznivě působit na zdraví a rovnováhu mikrobiomu našeho klienta. Každý z těchto produktů je naprosto individuální, nenajdete 2 stejné produkty, byť by na lahvičkách byly napsané stejné kmeny bakterií, tak pro každého klienta budou vždy ve specifickém a daném množství na základě analýzy klientova mikrobiomu.
 
Celý tento projekt již pomohl tisícům klientů firmy Medipharmavision, která je již nyní a pouze součástí firmy Harmonelo.

Individualizovaná probiotika - Jak probíhá celý proces výroby:

1. fáze:

  • Odběr mikrobiomu (doma, neinvazivním způsobem) a jeho vlastní analýza
  • Analýzou zjistíme, jaké bakterie v mikrobiomu chybí, popř. jaké patogenní (nebezpečné bakterie) se ve střevě nacházejí  

2. fáze:

  • Před samotnou analýzou mikrobiomu vás požádáme o informace o vašem aktuálním zdravotním stavu a to z toho důvodu, že když zjistíme jaké konkrétní přátelské bakterie vám ve vašem střevu chybí, tak dodáme přesně z těch chybějících kmenů právě ty, které korespondují s vaším aktuálním zdravotním stavem a které pomáhají tu danou zdravotní kondici vyřešit (dodáme přesně ty bakteriální kmeny, které jsou klinicky testovány na ty dané konkrétní zdravotní obtíže).
  • Výroba individualizovaného probiotika probíhá v našich laboratořích v Brně
  • Jedná se o ruční práci - doslova - zde nějaká automatizace není ani možná, kdy výroba mixu i plnění kapslí je vykonáváno vysokoškolsky vzdělanými pracovníky a to individuálně a na míru každého klienta
  • Používáme bakteriální kmeny, které jsou schválené v rámci EU - připravujeme mixy z laktobacilů, bifidobakterií, streptokoků, enterokoků a to opět vždy na míru každému klientovi - zvyšujeme variabilitu střevního mikrobiomu

ZAJÍMAVOSTI

  • Dle případových studií již dnes víme, že variabilita mikrobiomu se po cílené probiotické péči zvyšuje až o 100% - čím variabilnější (pestřejší) mikrobiom, tím zdravější jsme
  • Dle případové studie bylo zjištěno, že jinak na probiotickou péči reagují ženy a jinak na probiotickou péči reagují muži - u mužů byl statisticky významný rozdíl před a po suplementací u 8 testovaných rodů z kmene Firmicutes, zatímco u žen to bylo před a po suplementaci u 11 testovaných rodů z kmene Firmicutes

 

2 DRUHY INDIVIDUALIZOVANÝCH PROBIOTIK:
1. Půlroční kůra  - SMART PROBIO
2. Roční kůra - PROBIONE

SMART PROBIO

  • půlroční kúra
  • slouží k základní, cílené a rychlé modulaci střevního mikrobiomu
  • je postaveno na zkrácené analýze střevního mikrobiomu
  • 30 mld. bakterií v jedné tobolce
  • až 35 bakteriálních kmenů - tolik bakteriálních kmenů v jednom produktu nikde jinde neseženeme
  • navíc dostanete Butyrát + Prebiotika (výživa pro probiotické bakterie) 

PROBIONE

  • roční kúra
  • v jedné tobolce je 40 mld. bakterií
  • až 50 různých probiotických bakteriálních druhů - zde se již velice blížíme tzv. umělé mikrobiomové transplantaci - a to bakteriemi, které máme skvěle popsané a vyzkoušené - nehrozí zde tedy žádné riziko
  • toto probiotikum zahrnuje 2 analýzy střevního mikrobiomu a to velice podrobnou a specifickou
  • po druhé analýze dochází k úpravě probiotického mixu
  • navíc dostanete Butyrát + Prebiotika (výživa pro probiotické bakterie)

Co je Butyrát?
Krátko-řetězcová mastná kyselina, která vzniká v důsledku fermentace rozpustné vlákniny. Butyrát je látka, která do střeva patří a když ji tam nemáme, tak dochází k problémům. Vyživuje naši střevní sliznici, hojí naši střevní sliznici, upravuje PH ve střevě, podpoří se integrita střevního epitelu - střevo se tzv. uzavře (syndrom propustného střeva - Ulcerózní kolitidy, Crohn..), moduluje náš imunitní systém, tlumí zánětlivé procesy ve střevě.

Oba produkty jsou kapslové - enterosolventní tobolky - v tuto chvíli je není možné je převést do tekuté formy, nicméně na této možnosti se pracuje.

SmartProbio - analýza a report:
Zde se zaměřujeme primárně na Lactobacily, Bifidobakterie, Firmicutes/ Bacteroidetes. Také se zaměřujeme na Akkermasia, E.coli/ Shigella. Poměr Firmicutes/ Bacteroidetes - podává základní info o riziku obezity a riziku vzniku civilizačních onemocnění.

Získáte ucelený přehled o kondici probiotických bakterií a získáte především informace o:
a) riziku obezity
b) riziku vzniku civilizačních onemocnění
c) o celkové kondici mikrobiomového zdraví
d) mikrobiomový věk - bifidobakterie kopírují stárnutí organismu:
- např. kojenec - bifidobaterie zde tvoří 90% všech bakterií ve střevě
- např. senioři - pokud nedbají o svá střeva a zdraví, tak tam nejsme bifidobakterie ani schopní detekovat

PROBIONE - analýza a report
Zde se provádí kompletní sekvenace střevního mikrobiomu - to znamená, že se podíváme na jednotlivé bakteriální druhy, které ve střevě máme - rozdělíme si celý mikrobiom na malé části a zhodnotíme u těch nejčastějších bakteriálních druhů. Zda jsou v pořádku a v jakém jsou zastoupení, jestli jsou v rovnováze či ve střevě třeba i úplně chybí nebo je jich tam naopak moc.
Veliká důležitost je kladena na diverzitu mikrobiomu - díváme se na hodnotu zastoupení všech bakteriálních kmenů v mikrobiomu a to především na jejich hodnotu zastoupení - jestli jsou ve střevě v takových poměrech, aby byla nastolena rovnováha a mohli jsme tak říci, že máme zdravý střevní mikrobiom a tím pevné vlastní zdraví.
Opět se zde zaměřujeme na Lactobacily, Bifidobakterie, Firmicutes/ Bacteroidetes a další.
Dále zde jdeme ještě více do hloubky a díváme se na složení mikrobiomu na úrovni rodů - ve střevě máme desítky a desítky rodů bakterií - např. rod Lactobacilus, rod Bifidobakterium, které pod sebou zahrnují ještě spoustu dalších bakterií a další - tento rod je naprosto klíčový - díváme se na rody příznivě působící na naše zdraví a díváme se i na rody, které negativně působí na naše zdraví.
Na závěr reportu získáte informaci o složení vašeho probiotika.

Kapslička naplněná probiotiky je enterosolventní, což znamená, že je díky této úpravě chráněna před agresivním prostředím v našem žaludku.
 
Užívání: ideálně ráno nalačno - 15 - 30 min před snídaní. Můžeme kombinovat s dalšími sirupy Harmonelo.

Při zájmu o tyto produkty je nutná registrace přímo na webu Harmonelo ZDE.

Lacktobacily
- Regulují imunitní procesy v těle
- Udržují správné pH
- Snižují propustnost střevního epitelu
- Zlepšují trávení (laktózy, kaseinu, lepku)
- Vytlačují patogenní bakterie
- Upravují konzistenci stolice a četnost vyprazdňování
- Nedostatek značí problémy/ nadbytek není také žádoucí

Bifidobakterie
- Regulují imunitní procesy v těle
- Udržují celistvost střevní sliznice
- Produkují vitamíny, SCFA - producent krátko - řetězcových mastných kyselin
- Jasně definují stárnutí organismu
- Pacienti s těžkými průběhy Covidu - u všech těchto pacientů Bifidobakterie chybí (po analýzách střevního mikrobiomu)
- Nejvíce Bifidobakterií mají kojenci a postupem se jejich stav snižuje

Firmicutes
- Tvoří až 90% celého mikrobiomu - jeden z největších bakteriálních kmenů (společně s Bacteroidetes
- Zodpovídají za celou výtěžnost energie z potravy, kterou zkonzumujeme
- Pokud máme Firmicutes v těle nadmíru, tak je to jasný signál toho, že jsme obézní nebo jsme predisponovaní k obezitě nebo jsme aktivní sportovci - POZOR NA TO! - u řady lidí, kteří aktivně sportují, tak mají zvýšené bakterie Firmicutes jen z toho důvodu, že tělo je orientováno na to, aby vyždímalo z potravy naprosté maximum pro výživu těla, růst svalové hmoty a dobré kondice

Bacteroidetes
- Podává základní info o riziku obezity a riziku vzniku civilizačních onemocnění
- Jsou významnými producenty SCFA - krátko - řetězcové mastné kyseliny
- Jsou velice důležité pro úpravu energetického metabolismu
- Metabolizují tuk ve snížené míře - tyto bakterie nám neumožní moc získávat energii z tučných jídel
- Opět je klíčové mít ve svém střevě optimální množství Bifidobakterií, protože při nadmíře těchto bakterií mohou vznikat v těle určité zdravotní obtíže

Akkermansia muciniphila
- Zlatý grál našeho střevního mikrobiomu
- Silné protektivní účinky vzhledem k civilizačním chorobám - např. ve vztahu k cukrovce Akkermansia zvyšuje senzitivitu tkání vzhledem k inzulínu (dle studií se zjistilo, že Akkermansia má stejné účinky jako lék na Diabetes 2. typu - Metformin a zároveň se zjistilo, že Metformin zvyšuje produkci této bakterie ve střevě)
- Má tedy silný potenciál v léčbě obezity a diabetu
- Akkermansia se vyskytuje ve vyšší koncentraci u pacientů, kteří reagují na biologickou léčbu
- Pozor na přerůstání této bakterie ve střevě - tato bakterie se živí mucinem - film, který chrání střevní sliznici a ve chvíli, kdy by došlo k přemnožení této bakterie a „vyžírání“ mucinu (střevního hlenu) ve velkém, tak by došlo k narušení střevního epitelu a začalo by docházet k propustnosti střeva

E.Coli, Shigella
- E.Coli můžeme rozdělit na dobré a nepřátelské bakterie
- Zvýšené množství bakterie E.coli a Shigella - zde můžeme říci, že je v našem střevu problém, že se ve střevu děje nějaký zánět
- Jsou to bakterie se silným protizánětlivým účinkem
- Způsobují průjmy a narušují mikrobem
- Klíčový marker dismykrobie